Palliatieve Zorg Medemblik, Andijk, Stedebroek en Enkhuizen

Palliatieve zorg is maatwerk

Bij palliatieve zorg is het belangrijk om als zorgverlener te begrijpen dat cliënten en hun naasten een invulling willen geven aan deze laatste levensfase.

Zodoende bieden wij u de mogelijkheid de regie – zo lang als mogelijk – in eigen handen te houden. U en uw naasten worden geïnformeerd over de zorg die wij kunnen bieden.

U beslist bij Oxalis Zorg zelf hoe deze ondersteuning er uit komt te zien.

De palliatieve verpleegkundige begeleidt en ondersteunt u en uw naasten vervolgens in de thuissituatie op een manier die bij u past.

Oxalis-Zorg-Medemblik-Thuiszorg-Palliatieve-Zorg

Wat doen we voor u?

Thuis kunnen er vragen bij u opkomen die in het ziekenhuis (nog) niet aan de orde waren. Bij palliatieve zorg gaat het om zorg en ondersteuning die gericht is op kwaliteit van leven.

Daarom kunnen u en uw naasten met de palliatieve verpleegkundige bijvoorbeeld praten over uw wensen en verwachtingen in uw huidige situatie en in de toekomst. Het kan daarbij ook gaan over onzekerheden over toenemende klachten en beperkingen en welke ondersteuning of ondersteunende (hulp)middelen er bestaan.

Oxalis Zorg is bovendien meer dan alleen een luisterend oor.

Wij zetten ons tot de allerlaatste snik in om de laatste levensfase van onze cliënten zo respectvol mogelijk te maken.

Wat kost palliatieve zorg?

In principe vergoedt de zorgverzekering de kosten uit de basisverzekering. Deze zorg valt niet onder het eigen risico. U hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen. U heeft geen verwijzing nodig.

U kunt zichzelf aanmelden of één van uw naasten of hulpverleners kan dit doen.

Heeft u vragen over palliatieve zorg?